Nasza historia
Jakub (pomysłodawca marki Bueno): Jestem cukiernikiem z pasji i wykształcenia. Jestem certyfikowanym Mistrzem Rzemiosła i należę do Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej. Najlepsze lody, których spróbowałem, robione są przez wielopokoleniowe włoskie rodziny, gdzie synowie dziedziczą przepisy po swoich ojcach. Poświęciłem wiele czasu na eksplorowanie włoskich lodziarni i zaprzyjaźniłem się z Mistrzami Lodziarstwa. Mogłem poznać ich tajniki i sposoby tworzenia najlepszych lodów.
Darek (Mistrz Cukiernictwa): Dyplom Mistrza Cukiernictwa zdobyłem podczas swojej pracy w legendarnej już Lodziarnii na ul. Komandorskiej we Wrocławiu, gdzie pracowałem nieprzerwanie przez 8 lat.
Obecnie od wielu lat współpracuję z Jakubem tworząc markę Bueno. Temu projektowi poświęciliśmy się bez reszty. Tworzymy lody z taką radością i bez przerwy, bo wiemy, że wam smakują i ciągle chcecie więcej. Dziękujemy!
To właśnie my – rzemieślnicy frezujący na naturalnych składnikach wg tradycyjnych receptur w akcji!
Jak powstają lody Bueno?
W Polsce jesteśmy od 2006 roku, a nasze korzenie wywodzą się z kraju, w którym lody są codzienną przyjemnością – z Włoch.
W naszym laboratorium lody powstają na bazie wody źródlanej, świeżego mleka, świeżej śmietanki od regionalnych dostawców oraz z naturalnych składników.
Korzystamy z pomocy Włoskich mistrzów lodziarstwa, tworząc własne niepowtarzalne receptury.
Nie chodzimy na skróty!
Do produkcji lodów i sorbetów używamy:
świeżego mleka
świeżej śmietanki
owoców z polskich plantacji
sycylijskich pistacji
belgijskiej czekolady
wody źródlanej
Zdrowo zainspirowani
Natura kocha różnorodność – dała nam nieskończenie wiele składników. Korzystając z jej dobrodziejstw, stworzyliśmy lody dla osób, które cenią sobie zdrowy styl życia i wyznają zasadę "wiem co jem".
W ofercie posiadamy lody:
- mleczne
- sorbety
- wegańskie
- bez cukru
Podajemy skład naszych lodów – lody Bueno wolne są od sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Krótki i prosty skład gwarantuje nie tylko dobre samopoczucie, ale przede wszystkim pełnię smaku.
Nie używamy
- mleka w proszku
- mleka UHT
- półproduktów syntetycznych
- sztucznych barwników
- konserwantów
Lody dedykowane
Na Państwa życzenie możemy użyć przy produkcji innych cukrów naturalnych np. cukru gronowego, dekstrozy, izoglukozy, fruktozy, maltozy lub miodu.