Nasza historia

Jakub (pomysłodawca marki Bueno): Jestem cukiernikiem z pasji i wykształcenia. Jestem certyfikowanym Mistrzem Rzemiosła i należę do Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej. Najlepsze lody, których spróbowałem, robione są przez wielopokoleniowe włoskie rodziny, gdzie synowie dziedziczą przepisy po swoich ojcach. Poświęciłem wiele czasu na eksplorowanie włoskich lodziarni i zaprzyjaźniłem się z Mistrzami Lodziarstwa. Mogłem poznać ich tajniki i sposoby tworzenia najlepszych lodów.

Darek (Mistrz Cukiernictwa): Dyplom Mistrza Cukiernictwa zdobyłem podczas swojej pracy w legendarnej już Lodziarnii na ul. Komandorskiej we Wrocławiu, gdzie pracowałem nieprzerwanie przez 8 lat.
Obecnie od wielu lat współpracuję z Jakubem tworząc markę Bueno. Temu projektowi poświęciliśmy się bez reszty. Tworzymy lody z taką radością i bez przerwy, bo wiemy, że wam smakują i ciągle chcecie więcej. Dziękujemy!

To właśnie my – rzemieślnicy frezujący na naturalnych składnikach wg tradycyjnych receptur w akcji!

Jak powstają lody Bueno?

W Polsce jesteśmy od 2006 roku, a nasze korzenie wywodzą się z kraju, w którym lody są codzienną przyjemnością – z Włoch.

W naszym laboratorium lody powstają na bazie wody źródlanej, świeżego mleka, świeżej śmietanki od regionalnych dostawców oraz z naturalnych składników.

Korzystamy z pomocy Włoskich mistrzów lodziarstwa, tworząc własne niepowtarzalne receptury.

Nie chodzimy na skróty!

Do produkcji lodów i sorbetów używamy:

świeżego mleka

świeżej śmietanki

owoców z polskich plantacji

sycylijskich pistacji

belgijskiej czekolady

wody źródlanej

Zdrowo zainspirowani

Natura kocha różnorodność – dała nam nieskończenie wiele składników. Korzystając z jej dobrodziejstw, stworzyliśmy lody dla osób, które cenią sobie zdrowy styl życia i wyznają zasadę "wiem co jem".

W ofercie posiadamy lody:

  • mleczne
  • sorbety
  • wegańskie
  • bez cukru

Podajemy skład naszych lodów – lody Bueno wolne są od sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Krótki i prosty skład gwarantuje nie tylko dobre samopoczucie, ale przede wszystkim pełnię smaku.

Nie używamy

  • mleka w proszku
  • mleka UHT
  • półproduktów syntetycznych
  • sztucznych barwników
  • konserwantów

Lody dedykowane

Na Państwa życzenie możemy użyć przy produkcji innych cukrów naturalnych np. cukru gronowego, dekstrozy, izoglukozy, fruktozy, maltozy lub miodu.

Wypróbuj już teraz smak naszych lodów

Gdzie jesteśmy?